Organisera dig för socialism i vår livstid!

Kapitalismen är inne i sin djupaste kris någonsin. Pandemin och den ekonomiska krisen har gjort det tydligt att det rådande samhällsskicket prioriterar vinst före liv. Efter decennier av nedskärningar var välfärden helt orustad för pandemin. Med den här krisen har kapitalismen inget kvar att erbjuda förutom: fler döda, nedskärningar, växande arbetslöshet, bostadsbrist, löjligt höga hyror och ökad utsugning. Men som marxister är vi optimistiska, för de enorma rörelserna som blossat upp i länder som Chile, Ryssland, Bolivia, Libanon och till och med USA, är ett klart och tydligt tecken på att arbetarklassen har fått nog. Vi behöver en socialistisk revolution! 

Vi sprider marxismens idéer bland studenter och arbetarrörelsen, genom att organisera möten och studiecirklar om allt från marxistisk teori, revolutionär historia och viktiga händelser i klasskampen. Men det räcker inte att bara sprida idéer – man måste också organisera sig. Därför bygger vi aktivt marxismens styrkor, som en förberedelse för morgondagens hårda klasstrider. Vi deltar i demonstrationer, ger vårt stöd till strejkande arbetare och organiserar aktiviteter i solidaritet med kamp i andra länder. Gå med oss i kampen för socialism!

Aktiviter med Marxistiska Studenter Lund

Kom på våra möten, diskutera och gå med i kampen! Här ser du våra kommande aktiviteter under februari och mars 2021. Är du intresserad av att veta mer? Skriv upp dina kontaktuppgifter här så hör vi av oss!

Mer information om kommande event hittar du på vår Facebook-sida eller på Instagram. Följ oss på sociala medier så får du alltid reda på nya möten och studiecirklar!

Därför är jag marxist!

Här kommer vi publicera en serie av videor och texter där våra medlemmar förklarar varför de valt att organisera sig för socialism med Marxistiska Studenter och Revolution. Lyssna och läs, och gå med i kampen du också!

Teori och analys

Utan revolutionär teori kan det inte heller finnas någon revolutionär rörelse” – V. I. Lenin

Den vetenskapliga socialismen, marxismen, är vårt viktigaste vapen i klasskampen. Genom marxismen kan vi höja oss över våra egna omedelbara erfarenheter, tränga in under händelsernas yta och förstå verkligheten på djupet. Med teorins hjälp kan vi orientera oss i klasskampen och ingripa på ett meningsfullt sätt.

Marxismens teori baseras på klasskampens och klassamhällets historia – från klassamhällets uppkomst, tidigare revolutioner som franska och ryska revolutionen till alla de uppror och revolutioner som sker idag!

Ps. Vill du få marxistisk teori och analyser hemskickat direkt i brevlådan? Prenumerera på vår tidning Revolution, för endast 25 kr/månaden! Du kan även bli stödmedlem för 50 kr/månaden och då får du även vårt teoretiska magasin Till marxismens försvar, som kommer ut 4 gånger per år!

Internationella Marxistiska Tendensen

Som marxister, förstår vi att socialismen är internationell, eller ingenting. Därför är vi stolta över att vara med i den Internationella Marxistiska Tendensen (IMT), en revolutionär internationell organisation med sektioner i över 40 länder. Marxistiska Studenter Lund tillhör den svenska sektion Revolution. Kika in hemsidorna nedan för mer information. Där hittar du också de bästa marxistiska analyserna och fler texter om marxistisk teori!