Låt oss börja med ett stort ’’VÄLKOMMEN HEM’’ för att här i Lund har du hittat hem. Oavsett om du är ny i Lund eller varit här ett tag är vi, på Västgöta Nation, glada att du hittade just hit! Västgöta Nation grundades 1669 och har sen dess välkomnat flera tusen studenter från världens alla hörn.

Lunds studentliv är ett av de mest livliga i Sverige och vår kära nation bidrar mycket till detta. Vi erbjuder bland annat god stämning med den hetaste musiken på vår onsdagsklubb Metro och även avslappnande förfeststämmingen på Professor Pong varje fredag. Det är inte bara festglädje som du kommer att uppleva på Västgöta Nation. Västgöta Nation är bland Lunds nationer den främsta matnationen. Du kommer ha chansen att smaka på fina maträtter på bland annat vår fina restaurang Freda’ Kök & Bar, våra bruncher Tiffany’s och American breakfast på lördagar respektive söndagar samt Lunds bästa tapas på vår TapasTorsdag som är en av månadens höjdpunkter.

Oavsett vad du behöver hjälp med är ni varmt välkomna att besöka oss på våra öppettider eller kontakta oss på q@vgnation.se! Mer info hittar du på vår hemsida vgnation.se, och glöm inte att följa oss på vår Facebooksida och Instagram @vgnationlund!

Novischperioden på Västgöta Nation

Novischperioden på Västgöta Nation pågår under en längre tid, med sittningar, sportaktivitet och novischfest. Man blir indelad i grupper med tillhörande faddrar och får lära känna flera härliga personer. Man väljer själv vilka novischaktiviteter man vill ta del av, och kan gå på allt från en till allihopa!

Har du frågor gällande novischperioden? Sväng förbi vår inskrivningen vardagar 10-18 eller på vår mail novischeriet@vgnation.se! Det går även att ringa oss på vårt inskrivningsnummer 0721 83 05 63.

Novischkortet

Novischkortet är för dig som precis börjat plugga på Lunds Universitet och ger dig olika förmåner här på Västgöta Nation. Med novischkortet får du förtur på vår sopplunch, våra bruncher, Metro Pub och Professor Pong. Som novisch har du förtur på ett antal platser när du visar upp novischkortet, så se till att vara i tid! För att ta del av förmånerna som kommer med kortet måste du som novisch skriva in dig på Västgöta Nation. Novischkortet gäller under vårterminen 2021 och går att hämta på vår inskrivning!

Engagera dig!

Vill du få chansen att arbeta med Lunds härligaste förmannakår? Västgöta nation drivs ideellt av studenter, för studenter. Därför behöver vi din hjälp. Förutom att få möjligheten att träffa massa nya spännande människor ärdet också mycket givande och roligt. Om det inte vore nog så belönas också jobbare med antingen en tacksittning eller en matbiljett. Tacksittningarna hålls onsdagar varannan vecka. Gå med i facebookgruppen “Jobbare på VG”, klicka in på vgnation.se/sv/engagera-dig/ eller kontakta närmsta förman för mer information.

Förmannakåren

Har du provat på att jobba på nationen och känt att du vill engagera dig ännu mer så finns möjligheten att bli en del av vår fina förmannakår. Det är tack vare dessa cirka 80 eldsjälar som vår nation går runt. Förutom gemenskapen kåren ger får du genom ett förmannaskap möjligheten att utveckla dina färdigheter inom allt ifrån matlagning, drinkblandning till fotografering! Läs mer om posterna på vår hemsida vgnation.se och håll ögonen öppna för när lediga poster annonseras på vår hemsida eller Facebook!

Året på VG

Kvalborg

För att starta valborgsveckan på bästa sätt bjuder VG tillsammans med grannen Hallands in till endagsfestival på vår gröna innergård den 29 april! Under våren 2019 gästade artister vår utomhusscen under dagen och när solen gått ner öppnades klubben med två dansgolv och fem barer! Håll utkik på vår Facebooksida för uppdateringar!

Nyckelorden

Baler är något som hör studentlivet till. Nyckelorden är Västgöta Nations årliga bal och är en gammal och fin tradition med trerätters middag, Västgötaknalle och vals på Grand Hotel. Nyckelorden brukar gå av stapeln i början av mars.

Pirum

Pirum är en upplevelse utöver det vanliga. Här serveras en avsmakningsmeny på handplockade råvaror av högsta kvalité och speciellt utvalda viner. Ett utskott för dig som uppskattar gastronomisk storhet! Endast 40 platser finns att tillgå, så var ute i god tid för att få en kulinarisk smakupplevelse få förunnat. Välkommen att njuta!

¡TapasTorsdag!

Fem gånger per termin önskar vi er välkomna till nationvärldens enda tapasbar, ¡TapasTorsdag! Låt oss, till tonerna av salsa och eldig flamenco, förföra dig med flödande sangria, öl, veckoliga drinkar och härliga tapasrätter. Vi har 80 st bokningsbara platser per tillfälle, så det gäller att vara snabb för att inte missa en kväll i den spanska matpassionens tecken. ¡Bienvenidos!

Bo på VG

Västgötagården är Västergötlands ambassad i den anrika studentstad som Lund utgör. Nationen har funnits i Lund sedan 1669, medan våra vackra hus såg ljuset först under våren 1954. Västgötagården utgörs av tre huskroppar som ska likna en äkta västgötsk bondgård och hyser idag omkring 100 studenter samt Västgöta Nation som har sina lokaler i bottenvåningen. Som boende har du tillgång till ett studentboende med hög standard med bland annat bastu och gym.


För att ansöka om boende på Västgötagården måste man vara medlem i Västgöta Nation samt fylla i en bostadsansökan som kan fyllas i på hemsidan. Har ni några frågor angående boendet går det att prata med husförmännen under deras expeditionstid, tisdagar 17-18. Till sist vill vi återigen välkomna dig till Lunds bästa och trevligaste studentboende!

Med vänlig hälsning,

Husförmännen
E-post: husforman@vgnation.se