Lunds gladaste spexförening!

Välkommen till Var GladSpexarna! Här hittar du ett gäng glada amatörer som visserligen inte har scenkonst som heltidssyssla, men som gör det med så mycket själ, hjärta och hjärna att det syns ända till bakersta publikraden. Det går inte att beskriva känslan när hela föreningen springer upp på scen efter en föreställning och tar emot publikens applåder för det vi har skapat tillsammans det kan bara upplevas! Så läs vidare och ta reda på vad det innebär att spexa med oss, för nu är det spex på gång!

Vilka är Var GladSpexarna?

Vi är ett spex med inte mindre än tio utskott som på olika sätt arbetar och samarbetar i en månad med att sätta upp det Bästa Spexet i AF:s Historia™.  Hos oss får alla som är taggade på spex vara med och du är välkommen precis som du är! Vi fixar med allt mellan scengolv och tak, framför scen, på, bakom och bredvid scen, det som publiken ser vid första anblick och det som bara märks på vårt spexglada humör.

Utskotten

 • Scenen – sjunger, skådespelar, dansar och lämnar publiken med ett leende på läpparna
 • Bandet – fixar fet livemusik, både i egna nummer och tillsammans med Scenen
 • Tekniken – löser teatraliskt ljus, ljud och dramatiska ljudeffekter
 • Dekoren – bygger, målar och skaffar allt från scenens bakgrund till förgrund
 • Syet – skapar med nål och tråd allsköns dräkter, kostymer och blåsor 
 • Sminket – fullbordar karaktärer genom att måla, med ansikten som canvas
 • Info – tillverkar otroliga programblad, vackra nog att förtjäna sin egen premiär
 • Sexmästeriet – lagar mat till spexet och får oss att gråta av glädje, helt utan lök
 • Viet – fixar festliga fester och härligt häng med vårt gäng

För mer information om vad du kan göra i uppsättningen av det Bästa Spexet i AF:s Historia™:  Spana in vargladspexarna.se/utskott och prata med oss på vår intresseanmälan 5/10. Där får du inside information från våra utskottschefer och deras bästa tips och trix för hur du ska få din bästa spexupplevelse.

Så går jag med // viktiga datum

 1. Intresseanmälan: 5 oktober läs mer i evenemanget!
 2. Spexperioden börjar: 24 oktober
 3. Premiär: 16 november!

Din viktigaste information: kom på vår intresseanmälan oavsett om du bara är nyfiken eller om du redan vet att du vill anmäla dig! Det är vid detta tillfälle som du har chansen att prata med våra spexare och här sker även den officiella anmälan när du väl har bestämt dig. Mer information i Facebookeventet!

Om du vill stå på scen kommer auditions äga rum innan den 5 oktober. Anmäl ditt intresse till regissor@vargladspexarna.se!

Håll koll!

För bonusinformation om intresseanmälan och andra viktigheter: fyll i din mail här i formuläret och ta del av våra utskick!

Följ oss på Facebook eller Instagram för att hålla dig uppdaterad och tveka inte att kontakta oss om du har några frågor!

Visste du att Var GladSpexarna är en erkänd förening under Akademiska Föreningen?

Läs mer om AF här!