Vill du prova in?

Gå in på vår hemsida och anmäl dig!

Här på Hälsningsgillet kan du läsa om vår verksamhet, våra höga ambitioner för körsången, vårt föreningsliv och varför vi tycker så mycket om att sjunga. Förhoppningsvis får du lust att ta del av vår verksamhet på ett eller annat sätt!

Lunds Studentsångare sjunger Ühte Laulu av Veljo Tormis

Föreningen och kören

Kring kören finns Lunds Studentsångförening där aktiva sångare och alumni lägger ned engagemang i något av våra utskott. Att engagera sig tillsammans ger ökad gemenskap och ett driv framåt för kören. Bland annat finns sexmästeriet som normalt sett planerar sittningar och fester, men även sekretariat, ett arkiv, marknadsföringen – och för att se till att kravatten är på plats, en slipsfiskal!

Konserter och turnéer

Även om kören kanske mest är känd från första maj-sjungningen i TV och radio från Universitetstrappan, är detta egentligen bara en liten del av vårt årliga engagemang. Till exempel sjöng kören med Esa Pekka Salonen och London Symphony Orchestra i San Francisco 2016, och med Theodore Kuchar i Kiev och Lviv i Ukraina 2019. 

Våra återkommande konserter är vår- och höstkonserterna samt julkonserterna vid förste advent, som länge varit en uppskattad del av Lunds konsertutbud.

Jubileum 2021

Kören grundades 1831, och i och med att vi i år fyller 190 ska vi fira stort! Vi har förberett oss länge för ett maxat jubileumsår – med skivinspelning och stora orkestersamarbeten som väntar. Läs mer i Jubileumsprogrammet här bredvid! Även om turnéer inte går att planera för det här året ligger de förstås kvar i pipelinen till kommande år. Alltså extra roligt att gå med i kören nu!

Kvartetter

En mycket uppskattad och lika rolig del av att vara studentsångare är våra kvartetter. Som studentsångare uppmuntras man att ta del av kvartettverksamheten, som innebär att man sjunger på fester, evenemang, bröllop och begravningar dit vi bokas. Vi tycker det är roligt att sätta guldkant på händelserna i Lund med omnejd!

Som exempel kan ni här lyssna på en sextett ur Lunds Studentsångare som sjunger den virala Sea Chantyn ‘The Wellerman Song’ i ett arr för manskör.

Sedan 2020 leds kören av Christian Schultze. Schultze är utbildad kyrkomusiker vid musikhögskolan i Malmö och har arbetat med körer i 30 år. Inte konstigt att hans stora passion i livet är just kör då han är en mycket aktiv dirigent i trakterna runt Lund och Malmö. Schultze är även organist i Johanneskyrkan i Malmö.

Lunds Studentsångares dirigent Christian Schultze

Vi repeterar normalt sett på tisdagar 19.00 – 22.00 på Magle Konserthus på Magle Stora Kyrkogata 4 i centrala Lund. Under 2020 fortsatte repetitionerna i nedskalad form i enlighet med restriktionerna, och fortsätter i nuläget (början av 2021) kvartettvis.

Vi söker ständigt efter nya röster att fylla leden med. Är du tenor eller bas, har god körvana och lust att gå med i en kör med stora ambitioner? Surfa in på studentsangarna.nu och ansök idag! Inprovningar sker löpande under terminerna.

Söker du inte just nu en kör, men vill inte gå miste om våra konserter och andra nyheter och händelser under vårt jubiluemsår? Följ oss på våra kanaler på Facebook, Instagram och YouTube!

Vi ses under 2021!