Sydskånska Nationen – Nationen där musiken spelar roll!

Sydskånska Nationen är den lilla stora Nationen, ett ställe där du känner igen folk och folk känner igen dig. Till vår stora glädje är många av våra medlemmar aktiva inom Nationens diverse utskott och är en viktig del av den gemenskap vi värderar så högt. Under sydskånskas tak är alla sydskåningar oavsett vart du kommer ifrån! Vi är stolta över att vara ett hem till många studenter från Sverige och hela världen som väljer att bli aktiva hos oss. 

I Lund är Sydskånska känt som Nationen där musiken spelar roll. Och detta stämmer! Vi älskar musik och det märker du då du besöker våra klubbar, pubar, luncher, kaféer eller när du stannar förbi expeditionen för att säga hej.

Vi gillar även att hitta på grejer utanför Nationen och har ett mycket aktivt aktivitets- och trivselutskott, NATU som det heter. Tillsammans åker vi på vandringar, till museum, anordnar festivaler eller hittar på andra dumheter.

Sydskånska är en dynamisk miljö som främjar innovation och nyskapande – vi välkomnar idéer och förslag med öppna armar och försöker alltid ta oss tiden att skapa möjligheter för att förverkliga dessa.

Varmt välkomna till musiknationen i Lund!

Våra verksamheter

Våra verksamheter kommer tills vidare hållas digitalt, för allas säkerhet. Nedanför följer en beskrivning om våra verksamheter under normala omständigheter. Denna termin kommer det dock att bjudas på många digitala alternativ till dessa event som ser till att vi fortfarande kan ha kul, umgås med varandra och njuta av musik! Det kommer bland annat hållas livestreams, quizzes, spelkvällar och mycket mer. Håll ögonen på vår facebook sida för att se när event dyker upp! 

Klubbar

Foxen: Soul, funk and disco är det som gäller när Sydskånskas mest dansvänliga klubb är i farten! 

Svartklubben: Lunds äldsta hiphopklubb fortsätter att leverera tunga beats i en mix av gammalt och nytt. Det blir en kväll du sent kommer att glömma!

Open Club: Med möjlighet till både bredd och nisch erbjuder Open Club möjligheten till att du får höra just dina favoriter, vare sig techno, pop, indie eller rock! 

(Psst! Som medlem får du 50% rabatt på klubbinträde hos oss)

Torsdagspuben

Varje torsdag kl 19 står det god mat med ett brett utbud av dryck på menyn när Sydskånska håller pub. På facebook kan du hålla utkik efter livespelningar och temakvällar. 

Osignat

Är du sugen på att få se lokala akter och band som spelar live på scen, eller bara på att få mat och bli underhållen? Varje månad bjuder vi på en pub där lovande band framträder och ibland Open-mic kväll där scenen är öppen för alla som vill uppträda. 

Lunch

Vill du äta gott till studentvänligt pris mellan föreläsningarna, eller påbörjar helgen redan vid lunchtid? Då är du välkommen till sydskånskas fredagslunch mellan kl 12-13. Självklart kan du alltid välja mellan vegetariskt och icke-vegetariskt och baren är öppen.

Kafé Matiné 

Det mysigaste sättet att avsluta veckan på – Sydskånskas filmkafé. På söndagar kl 17 serverar vi en vegansk middag med efterrätt och visar  film på storbild. 

Idrott

På söndagar spelar Sydskånska fotboll i Tunahallen mellan kl 18-19. Alla medlemmar i Studentlund är välkomna att vara med, men för att få en plats behöver du skriva upp dig på aktuell lista i Facebook-gruppen SSK Sports. Då och då testar vi även på andra aktiviteter, som klättring eller skridskoåkning! 

Knävlingagillet 

Varje år när isen släpper håller vi balen Knävlingagillet. Och då blir det fest! Du kan se fram emot en helg fylld med aktiviteter som gör att det garanterat blir en av de roligaste helgerna i ditt studentliv. Denna termin kommer balen att hållas digitalt, för att se till att vi kan fira ordentligt! Sydskånska Nationen välkomnar därmed alumner, medlemmar och vänner till en kväll fylld med sång och underhållning, precis som vanligt.

Skvalborg 

Sydskånskas årliga musikfestival som hålls under dagen, med en tillhörande klubb på kvällen!  De senaste år har festivalen erbjudit en heldag med elektronisk dansmusik och techno. Skvalborg är ett av Sydskånska Nationen största event, och något du inte vill missa! 

Inskrivning och novischperiod

Den här terminen välkomnar vi som vanligt varmt alla våra novischer, även om det är vissa saker som är annorlunda denna gång. Novischperioden och inskrivningen kommer den här terminen att vara digitalt. Men det betyder inte att våra novischer inte kommer få uppleva en ordentligt novishperiod och få smaka på vad Sydskånska nationen och Lund har att bjuda på! Vi kommer bland annat ha musikquiz, skattjakt, spelkvällar, pysselkvällar och en sittning för alla novischer! Ni som novischer kommer även självklart få lära känna andra novischer och få faddrar från nationen som guidar er igenom första tiden och introducerar er till den underbara gemenskapen hos Sydskånska nationen! 

Här finns datumen för novischperioden. Hoppas vi ses där!

Inskrivning

Du skriver in dig på Sydskånska nationen genom att skicka ett mejl till inskrivning@sydskanska.se med:
– Bild på legitimation
– Registreringsintyg/antagningsbesked
– Kontakt- och adressuppgifter

Du kan även kolla in vår facebooksida för inskrivningen om du har frågor eller funderingar, eller besöka vårt zoom möte där våra förmän kommer kunna svara på dina frågor eller bara snacka lite!

Zoom-länk till inskrivningen: https://lu-se.zoom.us/j/61005699826 Facebooksida för inskrivning: https://www.facebook.com/InskrivningSydskanska

Om du är intresserad av att vara med på vår novischperiod kommer du få ett formulär att fylla i efter att du har mailet inskrivningen! 

Varmt välkommen till Sydskånska nationen!