Där musiken spelar roll!

Sydskånska Nationens motto lyder “där musiken spelar roll” och med ett brett utbud av klubbar och evenemang med musikprägel är vi stolta över att kunna leva upp till förhoppningarna!

Som en mellanstor nation i Lund kommer du alltid träffa nya människor när du besöker oss, men aldrig heller känna dig ensam. Tack vare denna balans mellan nytt och gammalt folk är det mycket högt i tak – innovation och nya idéer är det som håller oss vid liv!

Våra verksamheter

Likt blandningen av folk har vi också en bredd i de verksamheter vi erbjuder alla Studentlunds medlemmar. Pub, klubb, musikpub, lunch, filmkvällar med middag, fester, baler och studiecafé – och säkert något mer!

Nu under coronatider är alla verksamheter självklart coronanapssade – bland annat är alla klubbar omvandlade till sittande klubbar!

Klubbar

Svartklubben är en av våra mest älskade och lyckade klubbkoncept, och dessutom Lunds äldsta hiphopklubb! Den är lika omtyckt hiphop-fanatiker som de mer avslappnade fansen.

Foxen är en soul-, disco- och funk-klubb där det är praktiskt omöjligt att inte dansa vilt på dansgolvet. Den föddes som jazzförening, och har sedan dess aldrig förlorat sin funkiga själ!

Open Club är ett klubbkoncept med ett nytt tema – varje gång! Ibland återvinner vi äldre teman och musiktyper, ibland blir det något helt nytt! Bokstavligen allt ryms under Open Clubs vingar – kom och se vad vi erbjuder härnäst!

(Psst! Som medlem får du 50% rabatt på klubbinträde hos oss)

Osignat

Osignat är inte en klubb, och inte en pub. Det är en hybrid! Med pubkänsla OCH livemusik har ett av våra nyaste koncept vuxit något enormt och är nu en ovärderlig del av Sydskånskas verksamhet!

Torsdagspuben

Varje torsdag kl 19 står det god mat med ett brett utbud av dryck på menyn när Sydskånska håller pub. På facebook kan du hålla utkik efter livespelningar och temakvällar. 

Lunch

Vill du äta gott till studentvänligt pris mellan föreläsningarna, eller påbörjar helgen redan vid lunchtid? Då är du välkommen till sydskånskas fredagslunch kl 12-13. Självklart kan du alltid välja mellan vegetariskt och icke-vegetariskt och baren är öppen.

Kafé Matiné 

Det mysigaste sättet att avsluta veckan på – Sydskånskas filmkafé. På söndagar kl 17 serverar vi en vegansk middag med efterrätt och visar  film på storbild. 

Idrott

På söndagar spelar Sydskånska fotboll i Tunahallen mellan kl 18-19. Alla medlemmar i Studentlund är välkomna att vara med, men för att få en plats behöver du skriva upp dig på aktuell lista i Facebook-gruppen SSK Sports. Då och då testar vi även på andra aktiviteter, som klättring eller skridskoåkning! 

Knävlingagillet

Varje vår, när isarna smälter, anordnas Sydskånskas årliga bal. Den hålls traditionellt på AF-borgen med pompa och ståt. Du kan se fram emot en helg fylld med aktiviteter som gör att det garanterat blir en av de roligaste helgerna i ditt studentliv.

Skvalborg

Sydskånskas årliga musikfestival som hålls under dagen, med en tillhörande klubb på kvällen!  De senaste år har festivalen erbjudit en heldag med elektronisk dansmusik och techno. Skvalborg är ett av Sydskånska Nationen största event, och något du inte vill missa! 

Novischperioden

I år erbjuder vi en novischperiod som är corona-anpassad för att så många som möjligt ska få uppleva den till största möjliga grad – och även om våra förberedda paket är slutsålda, kan man fortfarande delta vid våra gemensamma evenemang. Då är det antingen är fritt fram att stå i kö för att komma in, eller så är det öppet för alla! Hur gör man då?

  1. Kom förbi inskrivningstimmarna 10-18 och prata med våra förmän! Vi vill så gärna berätta om den Sydskånska gemenskapen och hur det är att vara medlem hos oss!
  2. Om du beslutar dig för att skriva in dig hos oss kan du be om att få länken till vår stora novischgrupp! Där kommer information om de stora allmänna novischeventen läggas upp. Hoppas vi ses där!

Att bli aktiv

Det finns många fördelar med att vara en liten stor nation! Våra aktiva medlemmar är vårt kött och blod – utan hade ingen verksamhet fungerat. Jobbare, förmän, mästare, Quratelet och Seniorskollegiet är alla ovärderliga kugghjul i maskineriet. Jobbare är studenter som av olika anledningar vill jobba under olika event – man kan jobba en gång, eller flera, och till och med vara del av ett fast jobbarlag! Förmännen väljs på Nationsmöten och är de som håller evenemangen på plats – medan Quratelet och Seniorskollegiet gör det mer övergripande arbetet och ser till att nationen fungerar väl. Om du är mer nyfiken på hur vår nation fungerar som organisation finns det gott om information på vår hemsida sydskanska.se!

Har du funderingar eller vill prova på att engagera dig? Kom förbi expeditionen som är öppen 11-13 varje veckodag, plus 17-19 på torsdagar och gå med i “Jobba på Sydskånska”, en facebookgrupp där alla jobbarmöjligheter läggs upp.

Bostadshuset

Och sist men inte minst har vi ett bostadshus! Ovanpå nationens lokaler för verksamhet har vi även tre våningar med korridorrum, studielägenheter och tvårummare! Det är fritt fram att skicka in en bostadsanmälan – antingen via vår hemsida: https://sydskanska.se/bostad/ – eller kom på besök under inskrivningen och fyll i en fysisk blankett!

Det är omöjligt att få med allt som pågår på nationen, men vi har bland annat en egen nationstidning “Syskånbladet” och en härlig förmannakår med egna event och äventyr. Under kalenderåret håller vi förmannamiddag och förmannaresa för våra älskade förmän, julfest och sommarfest för alla medlemmar, och den höstliga, lite större sittningen, Gåsamiddagen! Mat har historiskt varit en huvuddel av vår verksamhet, för att förvalta det arvet fokuserar vi på kvalitativ mat som alltid går att anpassa efter olika matpreferenser och allergier.

Vi på Sydskånska Nationen hoppas innerligt att du kommer och besöker oss på Tornavägen 5.