alltid halva priset för studenter!

På Riksteatern Lunds föreställningar får du som är student halva priset på biljettpriset. När du ska köpa biljett till någon av våra föreställningar väljer du helt enkelt biljettkategorin “student/under 26 år”

Höstens program hittar du på vår hemsida: riksteatern.se/lund

Några höjdpunkter hösten 2021

Det går an – Malmö Opera

En opera baserad på Carl Jonas Love Almqvists kända roman med samma namn, som publicerades 1839 och väckte enorm skandal. För det är inte bara en charmig kärlekshistoria mellan två unga människor, utan också ett angrepp på äktenskapet som institution och det då rådande skråväsende som hindrade kvinnor att bli ekonomiskt självständiga.

Spelas 14 september på Lunds Stadsteater


Ex – Riksteatern

En psykologisk dramakomedi. Utifrån sett är de den perfekta familjen, men så en natt dyker mannens ex-flickvän upp i deras hem. Plötsligt förvandlas tillvaron till en mardrömsaktig spiral av påståenden, avslöjanden och förnedring. Ex är specialskriven för Riksteatern av den framstående tyske dramatikern och teaterregissören Marius von Mayenburg, som även regisserar uppsättningen. Riksteatern i samarbete med Örebro Teater.

Spelas 12 oktober på Lunds Stadsteater


Eufori – Riksteatern

Nyskrivna eurodancemusikalen Euforitar oss rakt in i kickar och kraschar i millenniumskiftets IT-yra. I huvudrollen ser vi Hampus Nessvold, för musiken står DJ-duon Rebecca & Fiona och för kostym Tommie X. Till tonerna av en 90-talsinfluerad musikvärld som spänner från europop till trance växer en kärlekssaga fram, mitt i internets födelse och ekonomisk eufori. Skriven och regisserad av Malin Axelsson. Ett samarbete med Östgötateatern. 

Spelas 9 november på Lunds Stadsteater


Riksteatern Lund arrangerar professionell gästspelsteater på Lunds Stadsteater, Stenkrossen och andra scener runt om i Lund. Varje år presenterar Riksteatern Lund högkvalitativa föreställningar, såväl teater-, som dans och musik.

Riksteatern Lund drivs med stöd av Lunds kommun och Riksteatern Skåne.