Nationen

Välkommen till Östgöta Nation, Lunds första och mest centrala nation! Knappt 100 meter från Lundagård finner du en plats fylld av tradition och gemenskap. Här erbjuds Lunds alla studenter en självklar mötesplats vid sidan av sina studier.

Kom förbi vår inskrivning på Adelgatan 4 eller maila novischeriet@ostgota.nu för att ta reda på mer, och kika på våra sociala medier och hemsida för att hålla dig uppdaterad om nationens aktiviteter! Du hittar oss på www.ostgota.nu, Östgöta Nation på facebook eller @ostgota på Instagram. 

I över 350 år har Östgöta nation erbjudit studiesociala aktiviteter till studenterna vid Lunds universitet. Som Lunds första nation, har vi en hel del erfarenhet och vågar därför påstå att vi vet vad vi håller på med. Vi är en samlingsplats ämnad till att förgylla din studietid, som vi hoppas du kommer se tillbaka på som den bästa tiden i ditt liv! Hos oss kommer du finna vänner för livet, de festligaste av festerna, den godaste maten, det mysigaste hänget och mycket mycket mer! 

Vill du engagera dig? 

På Östgöta Nation är alla välkomna till utskotten oavsett tidigare erfarenhet. Vi vill, genom våra diverse utskott, ge våra medlemmar en plats att utvecklas, där man får man lära sig mycket om sig själv, samarbete och ledarskap. Vare sig du vill utvecklas inom din favorithobby, förbättra din ledarskapsförmåga, eller tillämpa teoretiska kunskaper från din utbildning, så erbjuder vår nation ett perfekt sammanhang där du kan göra allt detta för att utvecklas både personligen och professionellt. 

Har du mycket i skolan och behöver en paus? Våra återkommande aktiviteter just nu är; tisdagslunchen, samt pub varje torsdag och lördag. Under vanliga omständigheter har vi vår Pub Punkan varannan torsdag samt vår Downtownklubb varannan torsdag och Sunsetklubb varje lördag. På Downtown spelar vi hip-hop och RnB, och på Sunset spelar vi housemusik. Vi erbjuder även härliga cocktail-bruncher på lördagar, så se till att inte missa dem!

När det kommer till våra matutskott så är Östgöta Nation stolta över den höga kvalitét vi erbjuder när det kommer till vår mat. Våra luncher förbereds av våra lunchförmän som själva planerar menyn, och erbjuder goda måltider till ett förmånligt pris. På puben erbjuds husets egna burgare i högklass, som kan avnjutas tillsammans med diverse goda drycker. Självklart har vi också den godaste maten till våra sittningar, en av många saker Östgöta Nation är kända för och som vi är väldigt stolta över.

På Adelgatan 4 hittar ni vårt nationshus, Ostrolocus, där vi bedriver vår verksamhet och där även en del av våra medlemmar bor. Är du intresserad av att bo på lunds mest centrala nation? Fyll i din ansökan på www.ostgota.nu/sok-boende/!

Novisch

Gudarna har stigit ner från Olympus! Våra Novischförmän, Frida Mohin och Vivian Lu, önskar alla nya medlemmar ett glatt välkomnande! Novischperioden är ett fantastisk sätt att lära känna nya vänner, skapa minnen för livet ut och få erfarenheter som du bara kan få under ditt studieliv. Vår novischperiod startar den 18 februari och håller på ända till den 27 februari. 

Perioden innehåller varierande aktiviteter med trivia-kvällar, poängjakt och ett par corona-vänliga pubar! Du kommer även få möjlighet att träffa många av våra fantastiska förmän under ÖG-gillet, passa på att samla några extra poäng! Allting avslutas med en novischfest, en finsittning där våra novischer officiellt välkomnas in i nationen!

Lika taggad som vi är? Kom förbi vår inskrivning på Adelgatan 4 för att skriva in dig och anmäla dig till vår novischperiod! Våra förmän på plats svarar även mer än gärna på alla dina frågor! Du kan även ta reda på mer om nationen och om studentlivet på www.ostgota.nu/nyilund. I år går det även att skriva in sig via email. Maila: novischeriet@ostgota.nu med antagningsbesked, adress och om du vill vara med under vår novischperiod.

Siste april klubben
Silent Disco

Östgöta Nations traditioner

På Östgöta nation älskar vi att festa, fira våra anrika traditioner och vår gemenskap. Utöver våra två återkommande nattklubbar, specialevenemang för förmän, och vierifester för våra tjänstemän, så erbjuder vi en hel del andra evenemang!
Denna terminen gör vi allt vi kan för att erbjuda dessa, om inte annat i mindre skala för våra högt ärade östgötar! Under våren har vi evenemang såsom Sista april, Första maj, Tandem och Sångboksgenomsjungning. På hösten håller vi vår bal, Fest Filibiterium Lundense, Punch, silent disco och julfesten. Vill du veta mer om våra evenemang så kom förbi Adelgatan 4 eller besök vår hemsida www.ostogta.nu.

Siste April

Dagen då hela Lund förvandlas till en enda stor fest! Börja dagen i stadsparken och fortsätt sedan till Östgöta Nation där vi har livemusik och fest på innergården hela dagen! För dem som orkar så kör vi självklart även nattklubb på kvällen!

Första maj

Första maj-lunchen, vår finaste högtid efter balen, där vi med en underbar sittning firar att sommaren är på intåg, tillsammans med allt från alumner till tjänstemän.

Sångboksgenomsjungning

Sångbokstraditionen är stark på Östgöta Nation och detta får vi utlopp för varje vår. Under en trerättersmiddag sjunger vi oss hesa igenom sångboken och skålar tillsammans.

Höstterminens Fest Filbyterium Lundense, vår årliga bal