Ordkonst är det litterära utskottet inom Akademiska Föreningen vid Lunds Universitet. Vi ger ut en litterär tidskrift, driver skriv- och läsecirklar och arrangerar litterära scenprojekt. Ordkonst är en mötesplats för kultur- och litteraturintresserade i Lund där vi med fokus på text samtalar och skapar sedan 1994.

Säg hej på hej@ordkonst.nu!
TIDSKRIFTEN ORDKONST

Ordkonsts tidskrift utkommer fyra gånger per år och rymmer poesi, prosa, essäistik, bildkonst och kritik. Varje nummer har ett tema som väljs av redaktionen, som vi sedan utlyser i våra kanaler för att söka efter bidrag.

Alla är välkomna att skicka in bidrag till tidskriften. Urvalet sköts anonymiserat av redaktionen, som sedan redigerar bidragen i dialog med skribentera, formger numret och anordnar releasefest. Mot slutet av varje termin brukar vi söka nya redaktörer. Om du är intresserad av tidskriften eller redaktionen, hör av dig till red@ordkonst.nu!

I Lund finns tidskriften att köpa på Studentinfo i AF- borgens entré och på Lunds konsthall. I Malmö hittar du den på Malmö konsthall. Tidskriften finns också på Söderbokhandeln, Papercut och Rönnells antikvariat i Stockholm. På vår hemsida kan du beställa tidskriften, eller teckna en prenumeration och få varje nummer hem till brevlådan.  

Följ oss på instagram @ordkonst!
SKRIV- OCH LÄSECIRKLAR

Inom Ordkonsts cirkelverksamhet kan du läsa och själv skriva prosa eller poesi samt diskutera litteratur och kultur. Cirkelträffarna hålls av erfarna cirkelledare och vi bjuder på fika till alla möten. Verksamheten bedrivs i samarbete med Folkuniversitetet. Tidigare erfarenhet av att vara med i liknande verksamhet är inget krav, allt som krävs är intresse för litteratur i någon av dess former. 

SKRIVCIRKLAR

I våra skrivcirklar får du möjlighet att utveckla ditt eget skrivande tillsammans med andra. Cirklarna vänder sig både till dig som är nybörjare och dig som skrivit länge. Träffarna utgör främst av textsamtal, där vi diskuterar varandras texter som vi inför mötena läst.

Vi har just nu tre aktiva cirklar, som alla söker fler medlemmar. Skicka ett mejl till skrivcirkel@ordkonst.nu om du är intresserad av att vara med!

Vill du driva en skrivcirkel? Vi söker alltid fler skrivcirkelledare! Som cirkelledare har du möjlighet att nischa din cirkel – tidigare har det bland annat drivits en essäcirkel. Kanske är det just dramatik, kritik eller sonetter som du vill ägna dig åt tillsammans med andra? Starta cirkeln hos oss! Hör av dig på skrivcirkel@ordkonst.nu.

LÄSECIRKEL

I vår läsecirkel läser vi böcker från världens alla hörn, av vitt skilda genrer. Cirkeln bestämmer gemensamt vilket verk som ska läsas inför varje möte, och inför årets läsecirkel ska varje träff fokusera på en viss genre. På själva mötet diskuterar vi sedan vad vi har läst och upplevt. Diskussionen är fri och alla får en chans att berätta vad de tycker.

Är du intresserad av att vara med i läsecirkeln? Hör av dig till lasecirkel@ordkonst.nu!

Gilla Ordkonst på facebook!
ORDKONST.NU

På vår hemsida ordkonst.nu hittar du förutom information om vår verksamhet webbexklusiva texter, utdrag ur numren, utlysning på nästa tema, reportage från litteraturevenemang och annat roligt som rör Ordkonst. Du kan också teckna en prenumeration på hemsidan, som är subventionerat för alla medlemmar i Studentlund.

Besök ordkonst.nu!
OM ENGAGEMANG

Ordkonst är ett politisk och religiöst obundet utskott inom Akademiska Föreningen som engagerar både studenter och andra textintresserade. Det enda som krävs för att vara med är medlemskap i Akademiska Föreningen. Du som student får detta när du går med i Studentlund. Om du inte studerar kan du bli särskild medlem i AF eller stödmedlem i valfri Studentlundsansluten nation. All vår verksamhet sker i samarbete med Folkuniversitet. Har du frågor? Kontakta oss på hej@ordkonst.nu!