Välkommen till Lunds Nation – ditt studentliv börjar här!

Kolla in vår hemsida novisch.com

Som en av Lunds största nationer är vi nationen som har allt. Vi älskar mångfald och Lunds Nation är en plats där människor från olika program och kurser möts. Eftersom vi har mängder med utskott att engagera sig i är vi nationen med stora möjligheter. Vi har evenemang som pubar, bal, lunch varje vardag, brunch, sittningar och såklart ett aktivt idrottsutskott som erbjuder allt från yoga till fotboll. Kom och prata med oss så berättar vi hur enkelt det är att engagera sig hos oss. Lundalivet börjar här! Kom in i gemenskapen och gå med i Lunds bästa nation!

När du skriver in dig på vår nation så blir du novisch under hela första terminen! Som novisch på just Lunds Nation får du en rad med förmåner som rabatterat pris på luncher och möjligheten att vara med på novischveckan. Medlemmar på nationen har också en exklusiv möjlighet att få biljetter till våra olika evenemang – som exempelvis den tyskinspirerade Oktoberfesten på hösten och Finnfesten, nationens alldeles egna antibal, på våren. För den sportige anordnar även vårt idrottsutskott varje vecka en idrottsaktivitet, såsom fotboll, klättring eller badminton, där alla medlemmar kostnadsfritt är välkomna att delta.

Även nu under rådande omständigheter med covid-19 har vi olika aktiviteter igång, samtidigt som vi är noga med att följa restriktionerna. På Lunds nation händer det något i princip varje dag vilket gör det enkelt att hitta något som passar just Dig.

Novischveckan

Om du har skrivit in dig hos oss har du möjligheten att delta i novischveckan! Detta är något du absolut inte vill missa som ny på nationen. Under den novischperiod som går av stapeln varje termin får alla nya medlemmar en unik inblick i nationslivet. Alla aktiviteter sker på eftermiddags- och kvällstid vilket gör att det inte krockar med studier eller föreläsningar och veckan hålls efter att alla kårer och föreningar är klara med sina nollningar.

Temat för årets novischvecka är FAMILY och kommer bjuda på scavenger hunt, quiznight, bachelor/bachelorette party och Lunds Nation’s Championship. Novischveckan är en perfekt chans att få in sin första fot i studentlivet och lära sig mer om allt vad nationslivet har att erbjuda. Det är också en fantastisk möjlighet att lära känna studenter från andra program och att få ta del av den härliga gemenskapen som är Lunds nation. Alla aktiviteter kommer genomföras i grupper om 8 personer med anpassningar eller utomhus. Kolla gärna in vår Facebookgrupp Lunds Novisch VT21 eller läs mer och anmäl dig idag på novisch.com!

Letar du efter boende?

Lunds Nation har 275 bostäder mitt i centrala Lund, som du som medlem har möjlighet att söka. Som ny student får du chansen att vara med i vårt novischlotteri där ett antal bostäder lottas ut direkt till våra nya medlemmar – perfekt för dig som inte ännu lyckats lösa ett långsiktigt boende!

Hör av dig till novischeriet@lundsnation.se om du har några frågor eller gå in på novisch.com för att läsa mer om vårt fantastiska studentliv!


Välkommen till lundalivet!
Novischeriet VT21
Anton, Rebecca, Gabriel och Lisa