Vi på Kristianstads nation vill hälsa alla nya studenter varmt välkomna till Lund! Nu börjar er tid som lundastudenter, den roligaste tiden i era liv. Ni hittar oss i huset med de prickiga himmelsblå balkongera uppe på Tornavägen 7. Här håller vi nästan alla våra aktiviteter oavsett om det är en pub eller sittning, ett parti volleyboll, ett dopp i vår pool eller en spääxföreställning. Krischan är nationen där solen alltid skiner just på grund av den härliga gemenskapen där lundastudenter från all möjliga håll möts och skaffar vänner för livet!

Läs vidare för att se vad vi har för olika saker pågång på nationen! Eller du kanske reda är såld? I så fall kan du bara klicka på länken här och sen på “skriv in dig” så får du veta allt om inskrivningen!

Varje vecka har vi återkommande utskott som våra förmän och jobbare håller i! Vi erbjuder allt från smaskiga luncher, mysiga pubar till sittningar i sann studentanda! Hos oss får du möjlighet att testa på att stå på andra sidan baren och göra goda drinkar, laga festmat till stora sällskap, designa en plansch eller baka. Hos oss finns också möjligheten att bo på en riktig studentkorridor!

För dig som är ny i Lund och letar efter boende har vi ett novsichlotteri där du har chans att vinna ett rum på vår nation. Att bo på vår nation innebär att bo i ett välskött hus med de trevligaste korridorsgrannar du kan tänka dig. Allt du behöver göra för att vara med i lotteriet är att komma in på vår inskriving och skriva in dig!

Förutom veckoutskotten har vi bland annat ett fantastiskt spex, Krischanstaspääxet! Ett spex är kost sagt en humoristisk studentmusikal. Där vi studenter gör att från att skriva manus och låtar, spela instrument, stå på scen, snickra dekor, sy kostymer och laga mat! Att spääxa är en fantastiskt introduktion till nationen och ett otroligt roligt sätt att skaffa vänner för livet! Håll utkik på Krischanstaspääxets facebook och instagram så kommer all information on intresseanmälan och annat kul ut där! I spääxet finns det en plats för alla!

På Kristianstads nation står maten i fokus. I vårt fullt utrustade resturangkök satsar vi på att servera riktigt god mat till alla lunds studenter. Med vårt unika dryckesutbud finns det få tillställningar som slår en pubkväll på Kristianstads nation. Som medlem hos oss får du dessutom 10% rabatt på hela vårt sortiment, både mat och dryck. På fredagar vankas det sittning på nationen och då bjuds det på trerättersmiddagar som omsorgsfullt tagits fram av våra duktiga förmän.

I februari varje år är det dags för årets höjdpunkt Kristianstads nations årliga bal, Snapphanefesten. Med Ursnapphanen som värd är denna bal fylld med roliga traditioner och historier. Här samlas Krischaniter från alla generationer och delar en tramsigt spektakulär kväll tillsammans full av mat, dryck, fin- och fuldans!

Psst! Ni har väl inte missat att vi kommer hålla en extra bal i år för våra medlemmar! Tänk det, två baler på ett år dags att bli medlem så ni inte missar dessa dunderkvällar!

Kontaktinformation:

Adress: Tornavägen 7, 223 63 LUND Telefonnummer: 046- 14 80 18

Email: expen@krnation.se Hemsida: krnation.se

Facebook: Kristianstads nation Instagram: @kristianstadsnation