Vi på Kristianstads nation vill hälsa alla nya studenter varmt välkomna till Lund! Nu börjar er tid som lundastudenter, den roligaste tiden i era liv. I huset med de himmelsblåa balkongerna med vita prickar uppe på Tornavägen 7 bedriver vi vår verksamhet där vänskap och sällskap är av högsta prioritet. Vi på nationen brukar säga att Krischan är nationen där solen alltid skiner just på grund av vår härliga gemenskap där lundastudenter från diverse fakulteter möts och skaffar vänner för livet.

Bli medlem hos oss här!

Varje vecka har vi återkommande utskott där du som ny student har möjlighet att träffa nya vänner men också utvecklas som person genom att få vara med och engagera dig verksamheten tillsammans med andra studenter. Vi erbjuder allt från smaskiga luncher, mysiga pubar till sittningar i sann studentanda! Hos oss får du möjlighet att testa på att stå på andra sidan baren och göra goda drinkar, laga festmat till stora sällskap, designa en plansch eller baka. Här finns också möjlighet att bo på en riktig studentkorridor.

Anmäl dig till vårt novischlotteri så har du chans att få bo på en av våra studentkorridorer!

För dig som är ny i Lund och letar efter boende har vi ett novsichlotteri där du har chans att vinna ett rum på vår nation. Att bo på vår nation innebär att bo i ett välskött hus med de trevligaste korridorsgrannar du kan tänka dig. Vår nation ligger tätt intill LTH och bara ett stenkast ifrån stan så läget är heller inget att klaga på. Men det som kanske utmärker sig mest är att vi har både bastu, volleybollplan och en pool som våra boende har tillgång till!
Anmäl dig till novischlotteriet och boende här!

Förutom detta har vi också ett fantastiskt spääx som sätter upp föreställningar av högsta kvalitet varje termin. Ett spääx skulle kunna beskrivas som en härlig blandning av komedi, teater och musikal. Att spääxa är en bra introduktion till nationen, håll utkik när nästa intresseanmälan är! Allt detta och mycket mer kan du läsa om på vår facebooksida  och vår hemsida!

På Kristianstads nation står maten i fokus. I vårt nyrenoverade kök som är i klass med ett restaurangkök satsar vi på att servera mat av hög kvalitet som ska vara både fräsch och mättande. På onsdagar har vi lunch och pub där vi strävar efter att hålla ett varierat utbud på maten så att den ska passa alla oavsett matpreferens. Med vårt unika dryckesutbud finns det få tillställningar som slår en pubkväll på Kristianstads nation. Som medlem hos oss får du dessutom 10% rabatt på hela vårt sortiment, både mat och dryck.  På fredagar vankas det sittning på nationen och då bjuds det på nyskapande trerättersmiddagar som omsorgsfullt tagits fram av våra duktiga förmän. Just nu har vi fått ställa om verksamheten och arbetar mycket med digitala lösningar, men vi ser mycket framemot att få öppna upp verksamheten igen!

I februari varje år vakas Kristianstads nations årliga bal, Snapphanefesten. Med Ursnapphanen som värd är denna bal fylld med roliga traditioner och historier. Här samlas Krischaniter från alla generationer och delar en tramsigt spektakulär kväll tillsammans!

Kontaktinformation:

Adress: Tornavägen 7, 223 63 LUND Telefonnummer: 046- 14 80 18

Email: expen@krnation.se Hemsida: krnation.se

Facebook: Kristianstads nation Instagram: @kristianstadsnation