Kom som du är!

Kalmar är den nation med högst mysighetsfaktor i Lund. Belägen mitt i stadens bultande hjärta, vi har därmed blivit en fantastisk dörr in i Lunds studentliv. Vi har varit Lunds främsta pub nation sedan 1696 och har därför kultiverat ett stort urval av drycker en exceptionell pub atmosfär. Förrutom vår pub har vi även vår Engelsk språkiga SPEX (komedi, musikal, improv teater) vilket gör oss ännu mer unika. Vi är den största bland de minsta nationerna vilket skapar en välkomnande och mysig gemenskap där ni kommer att finna vänner för livet.

Återkommande Aktiviteter

Puben Ölkällaren

Tisdagar 18 – 01

Ölkällaren har varit Kalmar Nations tisdagspub sedan 2016. På denna pub serverar vi olika goda rätter varje vecka. Det kan bli allt från enchiladas, lasagna eller chicken nuggets. Kom och njut av vårt underbart dryckutbud och beställ middag för bara 50 kr!

Lunch Neptuni


Torsdag 12 – 14

Vår torsdagslunch är alltid en överraskning. Vi låter våra förmän sätta menyn, och har därmed provat på maträtter från hela världen! Våra luncher inkluderar alltid nybakat bröd och efterrätt, och kostar endast 45 kr!

Puben Kaggen


Fredagar 18 – 01

Kaggen är Kalmar Nations fredagspub. Vi serverar alltid hemgjorda hamburgare. Förmannen som håller i köket skapar också sin egen burgare varje vecka. Kom och njut av vårt dryckutbud, samt våra burgare för 50kr!

Novischveckan

Novischveckan är en hel vecka för våra nya studenter! Ordet “novisch” betyder en person som är ny på Lunds universitet. Vi har alla varit ny en gång, så vi älskar att guida nya studenter i studiedjungeln! Varje termin organiserar Kalmar Nation en vecka av roliga tävlingar för Lunds nya studenter. Vi brukar dela in nya medlemmar i lag ledda av mer erfarna Kalmariter som leder dem genom knasiga lekar för att samla poäng. Att delta i en novischvecka är det lättaste sättet att snabbt bli en del av Lunds studentliv!

För att välkommna er till Lund denna termin kommer vi att ta med er på en magisk resa genom Lund, med mäktiga drakar som glider genom skyarna, vänliga vättar som planerar ofog, eleganta sjöjungfruar som gömmer sig i den dunkla havsbotten och svårfångade enhörningar som travar majestätiskt. Ni kommer att vara i en av fyra lag och ledsagas av en erfaren Lundensare som blir eran mentor. Tillsammans kommer ni att använda era färdigheter och list för att överkomma uppgifter och utmaningar framför er.

Så kom och träffa oss den 20e september då äventyret väntar!

Redo att gå med?

Måndagen den 23e är början av inskrivningen vilket innebär att vi kan skriva in folk. Inskrivningen för hösten 2021 börjar den 23e augusti. Detta innebär att vi kan skriva in folk i nationen! Kontoret på Biskopsgatan 12, Lund kommer vara öppet från 10:00 till 18:00 på veckodagar till och med den 17e september, ni kommer ha möjlighet att skriva in er samt få svar på alla era frågor. För att kunna skriva in er behövs bevis på studier och ett giltigt ID eller pass.

I med pandemin kan vi även skriva in er ifall ni skickar ett mejl till signup@kalmarnation.nu och bifogar studiebevis, en bild av ert ID och personnummer.

Ifall ni har några frågor angående inskrivningen så får ni mer än gärna kontakta oss på exp@kalmarnation.nu!