INTERNATIONELLT UTBYTE GENOM PRAKTIK!

IAESTE erbjuder kvalificerad och betald praktik i runt 90 länder – i första hand för teknologer, naturvetare och arkitekter, men även för exempelvis ekonomer. Våra praktikutbyten ger dig möjligheter till nya värdefulla erfarenheter, minnen för livet och kommer att stärka ditt CV!

Platserna kan vara allt från 2 till 18 månader långa – du erbjuds alltså både goda möjligheter till kortare sommarpraktik och längre utbyten över en termin eller mer. Det är även möjligt att kombinera IAESTE-praktik med examensjobb – så länge programansvarig på din högskola ger sitt godkännande.

Som IAESTE-student har du alltid ett nätverk av personer runt om kring dig. Den lokala IAESTE-organisationen på din destination hjälper till att ordna boende, och kommer att bjuda in dig till olika sociala aktiviteter. Du får även hjälp med allt administrativt, såsom att söka visum, arbetstillstånd och att öppna bankkonto. Genom att åka iväg med IAESTE skapar du ett internationellt nätverk och får vänner för livet!

IAESTE Lund är en lokalkommitté under IAESTE Sweden och ett utskott under Teknologkåren vid LTH.

Är du sugen på att engagera dig i föreningslivet?
Att få kontakter världen över inom både student- och arbetskretsar, och inte minst ha oerhört kul medan du gör detta?

Som medlem i kommittén kan du bl.a. engagera dig i att sprida ordet om IAESTE på campus, rekrytera företag eller ta emot internationella studenter. På våra nationella möten får du träffa studenter från andra kommittéer i Sverige och du får även möjlighet att resa utomlands på konferenser eller “Twinnings” vilket är att träffa kommittéer från andra länder, lära känna nya människor och framför allt att ha kul!

Vi har lediga positioner inom:

  • PR: Vi jobbar med att sprida ordet om IAESTE på campus, genom att arrangera evenemang och göra posters m.m i Photoshop och inDesign samt förvalta våra sociala medier.
  • Jobraising: Som medlem i jobraising har man ansvar för att förse lokala företag med information om iaestes verksamhet och hitta nya praktikplatser. Genom att agera som företagens kontakt har man även en möjlighet att skapa en personlig kontakt vilket kan vara bra inför när man själv ska ta ett steg ut i arbetslivet.
  • Activity: Tycker du att det låter kul att planera olika event? Eller du ett snille på att hitta på olika lekar och teambuildingaktiviteter? Sök till Activity! Att vara med i Activity är en roll med mycket frihet, och du kan få planera och genomföra allt från små aktiviteter för vår lokalkommitté och studenter på LTH, till större event som våra nationella möten!
  • Mottagning och Alumni: IAESTE Lund tar emot internationella praktikanter. Dessa praktikanter behöver någon som hjälper dem med bostad, trivsel och andra frågor de kan ha när de kommer hit till Sverige. Därför har vi vårat mottagning- och alumniutskott. Dessa ser till att våra praktikanter har det så bra som möjligt här i Lund. Alumni står för att skapa och bibehålla kontakter med gamla kommittémedlemmar och praktikanter.

Läs mer och sök här!

Kontakt

Har du några frågor eller funderingar? Kontakta oss på lund@iaeste.se

Eller läs mer på: