Vilka är vi?


Tjejjouren i Lund grundades 2001 och är en ideell feministisk förening som vänder sig till unga tjejer och transpersoner. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna och har idag drygt 60 ideellt engagerade medlemmar. Kärnverksamheten i jouren är stöd via chatt, telefon och mejl. Utöver detta arbetar vi också med två olika separatistiska mötesplatser, Träffpunkten och Q-hänget, med syftet att bryta social isolering samt är ute på skolor och håller i workshops. 

Vi härleder allt vi gör från våran delade feministiska värdegrund och värderar intern gemenskap i jouren högt. Hos oss ska du känna dig trygg i ditt volontära uppdrag samt utrymme fortsatta feministiska diskussioner och fortbildning. Låter Tjejjouren i Lund som en förening för dig? Läs vidare om hur du blir volontär!”

Behöver du någon att prata med?Hos oss kan du få stöd kring vad du vill, vi lyssnar på dig. Vi vänder oss till dig som är ung och definierar dig som tjej, trans, inte vill definiera dig eller utforskar din identitet. Du kan vara helt anonym och allt vi pratar om stannar mellan oss. Vi som svarar har tystnadslöfte och anmäler inte. Tjejjourens nummer är ett 020-nummer vilket innebär att det inte kostar något att ringa till oss och det inte syns på din telefonräkning. Vi som svarar på ditt samtal är alla själva tjejer och transpersoner som arbetar frivilligt för att stötta och stärka andra unga tjejer och transpersoner. Vi finns här för dig och lyssnar gärna ♡ Du är viktig!

Vill du engagera dig feministiskt?För att kunna bli volontär hos oss måste du vara mellan 18-35  år och identifiera dig som tjej eller transperson. Du blir volontär genom att fylla i en intresseanmälan till grundutbildningen som alla volontärer måste genomgå. Under grundutbildningen, som hålls en gång per termin, får du lära dig mer om samtalsmetod och de ämnen vi berör i stödet.  I jourarbetet möter vi många olika typer av utsatthet och oro. En chatt kan handla om allt från våld, självskada, ätstörningar, diskriminering och sexuella övergrepp till oro, frågor om kroppen, ensamhet och relationer. Om du är du mitt i en process av att bearbeta något du varit med om eller utsatt för i ditt liv råder vi dig att ta hand om din egen psykiska hälsa innan du ger stöd åt andra. Du är viktig. 

Vi behöver alltid nya volontära krafter. Sök till grundutbildningen!”


Kontaktuppgifter

Behöver du någon att prata med? Vår chatt och telefon är öppen måndagar och torsdagar 19-22.

Chatten hittar du på tjejjourenilund.se och telefonnumret är 020-510 150. Du kan alltid mejla oss på prata@tjejjourenilund.se

Undrar du något om oss eller om att bli volontär hos oss? Mejla info@tjejjourenilund.se. Mer information om verksamheten och grundutbildningen hittar du på tjejjourenilund.se