Vad är Studentlund?

Studentlund är hela Lunds studentliv samlat i ett medlemskap. 

Studentlund utgörs av nationerna, Akademiska Föreningen och studentkårerna. När du blir medlem i Studentlund får du tillgång till social gemenskap och kulturella evenemang. Du får också möjlighet att påverka din utbildning, knyta kontakter med arbetsmarknaden, ställa dig i bostadskö och mycket mer.

Ett medlemskap – hela studentlivet

Varför ska jag vara medlem?

Studentlund är ett medlemskap som består av de så kallade ”tre benen” som utgörs av nationer, Akademiska Föreningen och studentkårerna. Detta medlemskap är inte bara det enda i sitt slag, utan en av de starkast bidragande faktorerna till att nya studenter fortsätter att vallfärda till Lund varje termin. Studentlund ger dig många möjligheter att utveckla dig själv och få värdefulla kunskaper och erfarenheter även utanför föreläsningssalarna. Medlemskapet i Studentlund gör dig till medlem i en nation, din kår samt Akademiska föreningen. Medlemskapet ger dig tillgång till allt det som gör Lund till en fantastisk stad att studera i. Här kan du läsa mer om vad varje ben har att erbjuda!

Hur blir jag medlem?

Nya medlemmar.

När du har blivit antagen som student vid Lunds universitet registrerar du dig som medlem på studentlunds hemsida. Du kan endast bli medlem när du tillhandahållit ett giltigt antagningsbesked.

Nuvarande medlemmar.

Du som redan är medlem i Studentlund förnyar ditt medlemskap genom att bara betala din hemskickade terminsräkning. Du kan även betala med kort via denna länk. Om du har frågor om din räkning, kontakta i första hand din nation. Ifall du har en ny adress kan du ändra den själv via studentlund.se. Du kan också kontakta din studentkår eller nation.

Undantag.

Studenter vid Lunds universitet vars utbildning ges vid annan ort än Lund, distansstudenter samt studenter som åker på utbytestermin från Lunds universitet har möjlighet att teckna medlemskap i enbart studentkår eller i nation och AF.

För mer information, besök Studentlunds hemsida studentlund.se

Studentlundskoordinator: Wojtek Goralczyk
emaill: info@studentlund.se