Vi är en klubb av och för studenter som gillar vänsterpolitik. I över hundra år har vi på olika sätt drivit en röd agenda – mot universitetet såväl som samhället i stort. Genom diskussion, kunskap och (viktigast av allt) ett trevligt umgänge har vi fostrat och inspirerat studenter som står till vänster om mitten. Det tänker vi fortsätta göra i hundra år till och vi vill gärna ha med dig på tåget!

I våras svepte coronaviruset in över Sverige och tvingade alla studenter att lösa sina studier på distans, en förändring som tyvärr har fått stora konsekvenser. Färre timmar lärarledd tid och ett universitet som på många sätt var dåligt förberett ledde till försämrade förutsättningar för oss studenter att klara av våra studier.

Även sommaren blev en årstid i pandemins tecken. Många av oss skulle återvända hem för sommarjobb som stått klara sedan länge, men när sommaren väl kom hade de jobbtillfällena försvunnit i spåren av covid-19. Vi studenter har det knapert redan som det är och den här sommaren är vi många som har haft det svårt att få pengarna att räcka – inte minst till kurslitteratur, hyran till korridorsrummet eller resan tillbaka till Lund. Det vill vi ändra på!

Lund är hem till nästan 40 000 studenter. För en studentstad som alltid har haft många antagna studenter kan man tycka att antalet bostäder bör stå i proportion till det. Så ser det tyvärr inte ut. I Sveriges Förenade Studentkårers senaste bostadsrapport, där universitets- och högskolestäder betygssätts utifrån tillgängligheten för studenter på bostadsmarknaden, har Lunds kommun återigen blivit rödlistade. Samtidigt har Lunds kommuns borgerliga styre sänkt ambitionerna i kommunens bostadsbyggande med en tredjedel om året. Det är helt oacceptabelt. Ingen ska behöva tacka nej till sin utbildning på grund av situationen på bostadsmarknaden.

LSSK ses varje vecka i vår lokal på Kattesund 5C. Där anordnar vi föreläsningar, quiz- och diskussionskvällar och after-works. Under våren har vi till exempel fått besök av Reformisternas ordförande Markus Kallifatides, den fackliga tankesmedjan Katalys och inte minst många politiska studenter. Vi har högt i tak och samlar alla människor som står till vänster om mitten i svensk politik. I september kommer vi styra upp en grillkväll för alla gamla och nya medlemmar.

Gilla oss på Facebook och följ oss på Instagram för mer information, för det vill du inte missa!

Kontaktinformation
Mail: lssk1896@gmail.com
Facebook: Lunds Socialdemokratiska Studentklubb (LSSK) https://www.facebook.com/LundsSocialdemokratiskaStudentklubb

Instagram: Lundasossar