Fackförbundet ST är det största fackförbundet inom statlig sektor, med 95 000 medlemmar, varav nästan 10 000 studentmedlemmar. Vi organiserar arbetstagare på universitet och högskolor, statliga myndigheter och verk, bolag med statligt uppdrag och statliga stiftelser. 

Som du säkert vet är viktigt att vara med i facket när du jobbar, då facket förhandlar om din lön och dina arbetsvillkor. Men det är även en bra idé att vara med under tiden du studerar!

Att bli studentmedlem i Fackförbundet ST är helt gratis under hela din studietid. Dessutom får du tillgång till en rad olika förmåner som kan hjälpa dig i vardagen och i ditt kommande jobbliv

Du får bland annat en rad försäkringar helt gratis under dina första tre månader som medlem. Därefter kan du teckna dessa och hemförsäkringen till väldigt förmånliga studentpriser, perfekt för dig som är ny i Lund!

Vi kan även hjälpa dig med CV-granskning och andra liknande tjänster. De funkar lika bra för oavsett om ska söka extrajobb, praktikplats eller ditt första jobb efter examen.

Om du sedan skulle råka ut för problem på ditt extrajobb, har du även tillgång till rättshjälp. Som medlem förhandlar vi och är juridiskt stöd åt dig ifall du till exempel; blir sparkad på felaktiga grunder, blir diskriminerad eller trakasserad på jobbet, eller ifall du inte får ut den lön du tjänat in. 

Fler förmåner finns på: st.org/student 

En ytterligare anledning till att gå med redan som student, är att du får ett rabatterat medlemskap ifall när du börjar jobba. Efter din examen har du hela fem år på dig att utnyttja detta erbjudande. Detta eftersom du kanske inte får ditt första jobb inom staten.

Just nu* får du dessutom en matcheck värd 100 kr när du blir studentmedlem hos Fackförbundet ST. Denna check går att använda i de flesta livsmedelsbutiker och skickas till dig via post efter att du har blivit medlem. 

Låter det intressant?

Då kan du läsa mer på st.org/student och bli medlem! 

Har du frågor? Mejla till student@st.org 

*Erbjudandet gäller till och med den 30 september 2020