Filmförman: Ivan Knezevic

NATIONEN FÖR ALLA! Helsingkrona är nationen för alla, där det viktigaste är att man har kul och hittar vänner för livet! Det spelar ingen roll vem du är, kom och häng med! Detta är nationen där alla är välkomna och där vi hjälper varandra. Du är viktig för oss, och vi vill att du ska få ut så mycket som möjligt av Studentlund. Helsingkrona Nation karaktäriseras av ett brett utbud av utskott och aktiviteter med en öppen och välkomnande atmosfär med goda möjligheter att utveckla sina egna idéer. Vi erbjuder många sätt att roa dig och knyta vänskapsband för livet på! Här kan du spela fotboll med FC Helsingkrona, slå klackarna i taket på Snörsjöabalen eller Schlagernatt, spexa med Helsingkronaspexet, äta eller laga gott på våra restauranger, snacka i Helsingkrona radio, skriva för vår tidning Helsingkroniten och mycket, mycket mer! Välkommen till oss.

HELSINGKRONA NATION

Helsingkrona Nations vapen

Vill du gå med i Helsingkrona Nation? Antingen kan du besöka oss på plats på Tornavägen 3 och så hjälper vårt kuratel eller våra förmän dig, eller så kan du maila inskrivning@helsingkrona.se om du vill skriva in dig på distans. Varmt välkommen!

En vecka på HB

En vecka på nationen är fullproppad med roliga saker att hitta på! Nedan ser du ett schema för hur det brukar se ut en vecka på Helsingkrona.

Dessutom anordnar Helsingkrona varje termin alla möjliga roliga evenemang för Lunds studenter. Allt från Yogabrunch till temaklubbar, klädbytardag till hell-hack, Helsingkrona har något för alla!

BO PÅ HELSINGKRONAGÅRDEN

Helsingkronagården innefattar Helsingkronas två bostadshus – Huset och Tornet. Huset byggdes 1958, fem våningar högt, för att år 1965 få en tillbyggnad av ytterligare två våningar. Senast 2019 renoverades korridorerna i huset och är idag superfräscha, och färgglada! År 2015 stod Tornet färdigt, med utsikt hundra meter över havet. Med dessa två hus kan Helsingkrona nation sammanlagt erbjuda 354 studenter boende i varierande former. Och inte nog med det, Helsingkrona har blivit beviljade bygglov för ett tredje bostadshus med ytterliggare 60 bostäder. “Helsingkrona Söder” kommer förhoppningsvis att stå klart om ett par år. Mer om Helsingkronagården och hur du söker bostad hos oss kan du läsa här!

VÅR FÖRMANNAKÅR

Våra förmän är nationens främsta hjältar! De utgör den fantastiska grupp med människor som på olika sätt engagerar sig i nationens verksamhet för att alla våra besökare ska ha härliga upplevelser hos oss. Vår förmannakår är vår stolthet och vi är övertygade om att du kommer tycka lika mycket om dem som vi gör! Att vara förman på Helsingkrona innebär inte bara ett engagemang med ansvar och erfarenheter för livet, utan också roliga aktiviteter, nya bekantskaper och privilegier i studentlivet! Vill du veta mer om våra förmäns engagemang, klicka här.

Vill du bli aktiv och jobba med våra fantastiska förmän? Kanske stå i baren och servera den godaste av drycker, steka burgare i köket eller fota klubben? Enklaste sättet för det är att gå med i vår Facebook-grupp Hjälpa till på Helsingkrona Nation/ Help out at Helsingkrona Nation där våra förmän postar när de behöver jobbare. Inte bara är det otrolig roligt och gött häng, utan en får även gratis mat, godis och läsk, plus tacksittningar! Hur kul?

Sugen på att lära känna nationen? Skriv upp dig på vår Novischperiod!

För att hålla bäst koll på oss och vad som händer om veckorna kan du följa oss på sociala medier.

Facebook!

Instagram!

Tik Tok

Vi har även en hemsida!