Hallands Nation grundades 1928 och är Lunds yngsta nation! Hallands är den perfekta mötesplatsen för studenter från hela världen och ger dig möjligheten till en bred vänskapskrets.

Vi är en av tolv nationer som är med och bidrar till Lunds fantastiska studentliv. På Hallands Nation inriktar vi på sport, fest, god mat, härliga drinkar och framförallt gemenskap! Vi har ungefär 80 stycken förmän och cirka 200-300 aktiva som kommer från olika fakulteter. När man blir aktiv på nation har man möjligheten att träffa andra studenter som inte pluggar samma sak som du!

Bli medlem, du kommer inte att ångra dig! Inskrivningen har öppet mån – fre kl 10-13 samt ons & fre kl 15-18. Du kan även bli medlem genom att maila inskrivning@hallandsnation.se

Steg 1: Registrera dig på Studentlunds hemsida

Steg 2: Maila inskrivning@hallandsnation.se

Bifoga din registreringsintyg eller antagningsbesked!

Bo på Hallands!

Hallands erbjuder boende för över 100 medlemmar. Att bo på Hallands är det bästa valet man kan ta. Som novisch har du möjligheten att delta i vårt lotteri om ett korridorsrum. Se facebook för mer information.

Verksamheter av alla dess slag! På Hallands erbjuder vi ett brett antal olika verksamheter som antigen återkommer varje vecka eller i form av enstaka evenemang. Det är allt i från nattklubbar till mat verksamheter till idrottsaktiviter.

Varje vecka:

Måndag – Burger Bundays

BB är vår lunch på måndagar där man kan avnjuta en burgare med tillbehör till lunch för bara 40kr! Det finns dessutom alltid ett vegetariskt alternativ.

Tisdag – Hallands Spårt

Varje tisdag har vi sport events som Hallands Spårt anordnar! Vi anordnar bland annat volleyboll, basketboll, spökboll och badminton i sporthallen ner för gatan från Hallands Nation!

Onsdag – Wangö Pub Quiz

Vår onsdagspub erbjuder ett nytt quiz varje vecka, ett brett utbud av dryck och en härlig stämning! Du kan även vara med och tävla tillsammans med ditt quizlag och då vinna ett segerfoto med vinnarbucklan, en Hallands daler per person i laget samt lagens namn på ett plakat på vår Wall of Fame! Middag och efterrätt erbjuds vid varje quiz där det alltid finns ett vegetariskt alternativ.

Fredag – Pizza & Pop’secco

Varje fredag har du möjlighet att komma förbi vår fredagspub och avnjuta pizza med prosecco! Vegetariska alternativ erbjuds alltid och såklart har vi även andra dryck att avnjuta.

Fredag – Re:play/ tomorrowlund

Under en vanlig termin anordnar vi varje fredagskväll en nattklubb som vi kallar för Re:play! På Re:play spelar vi den perfekta blandningen av olika musikgenre och nya samt gamla låtar. En gång per månad anordnar vi även vår Tomorrowlunds klubb där vi har fullt fokus på den bästa house musiken.

Bockbalen är Hallands årliga bal.

Denna högtidliga tillställning erbjuder allt ifrån sång, bubbel, underhållning och god mat. Kanske viktigast av allt, så är det ett tillfälle att införskaffa sig vår unika bockbalsmedalj och skaffa sig minnen för livet!

Kvalborg är en dagsfestival som Hallands anordnar på vår innegård tillsammans med vår vänskapsnation.

Som medlem på Hallands Nation har man möjlighet att köpa flera biljetter till festivalen. Kvalborg är en av de största händelserna under Lunds valborgsfirande och har genom åren haft flera stora artister på scenen som t.ex. John De Sohn, Familjen, Madi Banja, Far & Son, Tungevaag & Raaban, Cleo m.fl.

Tandem är ett annat årligt event men som anordnas av idrottskollegiet.

Som medlem på Hallands har du möjlighet att åka med på Hallands buss när vi sedan tar oss från Göteborg ner till Lund på tandemcykel. Detta eventet är den ultimata tävlingen mellan Studentlunds organisationer som du inte vill missa.

Bli aktiv på Hallands Nation!

Som förman på Hallands Nation får du möjligheten att utvecklas personligen samtidigt som du har en massa kul. Möjligheterna är oändliga och det finns gott om tillfällen att genomföra olika idéer och driva projekt. Men den största anledningen till att bli aktiv är gemenskapen som kommer med alla nyfunna vänskaper!

Kontakt information:

Adress: Thomanders väg 3, 22465 Lund

Mail: info@hallandsnation.se

Telefon: 046-15 91 91

Facebook: Hallands Nation

Instagram: hallandsnation

Hemsida: hallandsnation.se

Är du nyfiken på att veta mer om Hallands? Kolla in vår video där förmännen berättar om vad det tycker är det bästa med Hallands Nation;