Hallands Nation

Välkommen till Lunds Universitet och framförallt till den bästa och yngsta nationen i Lund – Hallands Nation!

På Hallands inriktar vi oss på sport, god mat, härliga drinkar, fest och framförallt gemenskap och kärlek!

Bli medlem!

Skriv in dig på Hallands Nation! Genom att bli medlem hos oss får du 50% på inträdet till våra klubbar, möjlighet att söka bostad hos oss, söka nationens stipendier, anmodan till Hallands årliga bal, möjlighet till fler Kvalborgsbiljetter och framförallt oändliga möjligheter att engagera dig!

Hur?

Skriv in dig digitalt! Fyll i detta formulär för att skriva in dig hos oss!

Besök oss! Vi har öppet 10-18 varje vardag fram till den 17:e september. Kom förbi Thomanders väg 3, precis bredvid Tunaparken!

Novischperioden

10/9 Kräftskiva

13/9 Gör din egen sushi med NATU

14/9 Volleyboll med Spårt

17/9 Pub crawl

20/9 Bäst i Test

21/9 Frisbeegolf med Spårt

22/9 Pubquiz

25/9 Tornafesten

En vanlig vecka!

Måndag – Burger Bundays

Passa på att återhämta dig från helgen med måndagslunch på Hallands varje vecka kl 12-13.

Tisdag – Spårt

Kika in på Hallands Nations [Spårt] facebooksida för att se vilket sport event det blir denna veckan! Vi kör allt ifrån basket till volleyboll, till ultimate frisbee!

Onsdag – Wangö Pub Quiz

Samla dina vänner, skapa ett lag och kom på ett roligt pubquiz med god mat och dryck! Desto bättre du och ditt lag är på quiz och desto fler onsdagar ni deltar på ökar ni chansen att vinna ett fint pris i slutet av terminen! Terminens vinnare hamnar också på vår wall of fame!

Torsdag – Löpning med Spårt

Vill du ha lite extra motion eller bara lite härligt sällskap, tveka inte att hänga på löpning varje vecka!

Fredag – PiPi Fridays

Pizza & Pitchers! Varje fredag kommer vi servera goda pizzor tillsammans med pitchers av olika slag! Perfekt som slutet på en lång pluggvecka eller varför inte som början på en hejdundrande utekväll? Kolla in veckans pizza & pitcher i vårt facebook evenemang!

Söndag – Bua Brunch

Vad är inte bättre än att avsluta en vecka med en mysig brunch? Just därför öppnar vi upp våra dörrar för Bua Brunch varannan söndag! Håll er uppdaterade på Hallands Nations facebooksida för att se vad vi erbjuder varje vecka!

Sport

Gillar du att aktivera dig? På Hallands älskar vi sport! Vi kör löpning en gång i veckan och har även andra sport events såsom fotboll, volleyboll, discgolf och basket! Kolla in evenemangen på vår facebooksida för att få mer information!

Löpning. Vi kör löpning en gång i veckan! Alla är välkomna oavsett nivå och erfarenhet. Tempot och rutten anpassas alltid till deltagarna, då vi har två spårtförmän kan klungan delas upp om det är utav intresse, d.v.s. alla är välkomna att delta oavsett förmåga!

Fotboll. Våra spärtförmän har återkommande fotbollskvällar för alla som är sugna på att spela. Alla kunskapsnivåer välkomnas! Om du är sugen på att spela ännu mer kan du även provspela i vårt fotbollslag Hallands Nations FF! Vi har ett herrlag i div 6 och ett damlag i div 3. Oavsett hur mycket eller lite du har spelat tidigare är du varmt välkommen. Besök hnff.com för mer information eller maila info@hnff.com om du har några frågor!

Volleyboll. Volleyboll är ett återkommande event hos oss! Vi samlas på Victoriastadion där vi sedan kör volleyboll i olika konstellationer. Kul event för att både hänga, ha kul och få upp flåset! Alla är välkomna oavsett hur mycket man har spelat tidigare.

Andra sportevenemang. Vi kör även event som basket, innebandy, discgolf, badminton med mera. Enklast är att kolla in våra facebook sidor: Hallands Nation eller Hallands Nations [Spårt]. Tveka inte att komma förbi oss på våra öppettider om du har några frågor, eller maila på info@hallandsnation.se.

Vår årliga brännbollsturnering. Varje vårtermin kör vi en stor och populär brännbollsturnering som pågår en heldag! Alla korridorer på Hallands boende plus våra förmän tävlar om vem som tar hem årets viktiga pokal! Spons, hets, utklädnad och blodigt allvar utlovas vid varje turnering! Detta vill man definitivt inte missa!

Engagera dig!

Vi har ca 80 stycken förmän och ca 200-300 aktiva som kommer från olika fakulteter. Tillsammans arbetar de för att skapa en grym atmosfär för att du som ny student ska få ut så mycket som möjligt av din tid i Lund. 

Jobba. Att jobba på nationen är ett perfekt sätt att lära känna nya vänner. Medan du jobbar får du umgås med härliga människor samtidigt som du får mat och massa jobbargodis! Som tack får du en Hallandsdaler vilket är en gratisbiljett som kan användas till någon av våra verksamheter eller tackfester. Gå med i Jobba på Hallands // Work at Hallands för mer information!

Bli förman. Vill du bli en del av Hallands kärnfamilj? Vill du få gratis inträde på alla nationer i Lund? Vill du få rabatt på några av Lunds bästa events? Vill du gå på sittningar, åka på förmannaresor och skaffa erfarenheter som är grymt bra att lägga till på CV:t? Vill du skaffa vänner för livet? Sök att bli förman hos oss!

Vi har många olika typer av förmannaposter att välja mellan. Allt från foto och layout till sport till att laga mat till puben!

Sök redan nu! Vill du bli en del av vårt gäng? Skicka en spontanansökan idag!

Boende

Bo på Hallands Nation! Hallandsgården byggdes år 1955 och utgörs av tre huskroppar som erbjuder 98 studentboenden, både korridorsrum och lägenheter. För att bo på nationen måste du vara medlem i Hallands Nation.

Att bo i en korridor på Hallands är en upplevelse utan motsvarighet och första parkett till allt som händer på nationen. Hallandsgården har nära till centrum, skola och studentlivet, det vill säga allt i ett!

Bli medlem och fyll i bostadsformuläret för att stå i bostadskön!

Kontakt

Mail: info@hallandsnation.se

Adress: Thomanders väg 3

Telefon: 046-15 91 91

Hemsida: hallandsnation.se

Facebook: https://www.facebook.com/hallandsnation

Instagram: @hallandsnation