“Göteborgare är ingenting man föds till, det är något alla kan bli.”

Novisch

Välkommen till Lund och välkommen till en vår på Göteborgs nation! Som novisch hos oss får du inte enbart tillgång till Lunds största fester och evenemang, du blir även del av Lunds största gemenskap. Skriv in dig idag på Östra Vallgatan 47 eller goteborgsnation.com/ny-i-lund och knip en plats på vår fysiska novischperiod!

Gemenskap

På Göteborgs nation är umgänget allt. Vår största stolthet är och förblir den familjära stämning som präglar hela nationen. Oavsett om det är werkarna bakom baren, tjänstemännen i köket eller novischerna på sittningen är samhörigheten densamma. På Göteborgs nation hittar du vänner för livet. Den garantin är immun mot pandemin.

Hjärta

Att werka i något av våra utskott är en snabb väg in i gemenskapen och framförallt väldigt roligt! Du träffar massor av nya vänner vare sig du väljer att blanda drinkar på vår nattklubb, tillaga trerätters i våra kök, eller hålla i kameran och fotografera våra verksamheter. Som werkare får du tillgång till werkarkortet som ger dig köföreträde och fri entré på vår nattklubb samtidigt som du får biljettföreträde till våra största evenemang och baler. Läs mer om hur du kan engagera dig här: https://www.goteborgsnation.com/engageradig

Fest

Något som utmärker Göteborgs nation är det vi gör bäst, nämligen fest! Varje fredag och varannan onsdag slår vi upp dörrarna till vår nattklubb XV, Lunds största nationsklubb med två dansgolv, två DJs och fyra barer! Det vi kanske är allra kändast för är dock våra storslagna evenemang. Vårterminen inleds med den fullfjädrade novischperioden följt av sångbokssittningen och det ultimata valborgsfirandet: Första maj på vår innergård. Höstterminen kännetecknas sedan av Julfesten, Höstplats och framför allt: vårt flaggskepp GA-balen, nordens näst största frackbal efter Nobelfesten!