Hej där!

Söker du en öppen, inkluderande mötesplats där du kan samtala om feminism, tro eller icke-tro? Är du intresserad av diskussioner om himlen, jorden och allt däremellan? 

Varmt välkommen till DEBORA – din lokala kristna, feministiska studentförening!

I Debora vill vi tillsammans synliggöra, ifrågasätta och förändra de patriarkala strukturer som finns i vår kristna kyrka, tradition och Bibel. 

Vanligtvis träffas vi fyra till fem gånger per termin och diskuterar utifrån särskilda teman feminism, tro och identitet med startpunkt i våra egna liv genom lekar, uppdrag, bibelläsning eller en inbjuden gäst. Varje träff följs av en feministiskt inspirerad gudstjänst som är högst frivillig att vara med på.

Nu under pandemin har vi kortare träffar på zoom, som vi kallar för Pusterum. Pusterum är norska och kan närmast översättas till andrum på svenska. Vi tänker att vi alla behöver en paus, ett andrum, i vardagen där vi kan mötas, dela och reflektera över tillvaron tillsammans. Under Pusterum kommer vi ha varierande teman och aktiviteter per träff. Grunden är att vi under ungefär en timma får möjlighet till samtal och möten samt en andakt, givetvis med frivilligt deltagande.

Pusterum är Deboras digitala mötesplats under början av våren. Vi hoppas på att kunna hålla träffar utomhus senare om vädret och restriktionerna tillåter det. 

Till Debora är du välkommen precis som du är, oavsett studier, karriärsplaner, identitet, bakgrund, sexuell läggning, tro eller icke-tro!

Välkommen att gilla vår Facebook-sida, https://www.facebook.com/deborailund, och tveka inte att höra av dig till deborailund@gmail.com om du har frågor eller funderingar.

Hoppas vi ses! 

Debora