Gillar du att sjunga i kör?

Vilken tur – här är vi! Det är vi som är Bella Voce – Lunds Studentsångerskor. En av Lunds mest färgstarka damkörer med cirka 40 medlemmar. Vi har en bred repertoar och sjunger allt från svensk körlyrik till folkmusik från världens alla hörn! Kören har funnits sedan år 2000 och leds sedan i maj 2020 av vår dirigent Morten Heide.

Himlen ler i vårens ljusa kvällar.

Solen kysser liv i skog och sjö.

Vi ses varje vecka för att repetera tillsammans. Utöver det sjunger vi på baler, fester, events och ger en egen större konsert varje termin. Varje år sjunger vi också på Kulturens nationaldagsfirande, mösspåtagningen den siste april samt många stämningsfulla luciatåg! Som en lundabaserad kör var vi såklart extra stolta för att vara med när Måns Zelmerlöv firade Eurovision Song Contest-segern på Stortorget i Lund! På Instagram och Facebook kan du se hur en termin med Bella Voce – Lunds Studentsångerskor kan se ut.

Jubileumsåret 2020

2020 var ett annorlunda år, men även året för körens 20-åriga födelsedag! Kören firade genom att ge en livestreamad jubileumskonsert i november med smakprov från repertoaren från körens två decennier. Du kan faktiskt se hela konserten här!

Förra året släppte vi även vår allra första CD! På skivan Stig in har vi samlat några av våra favoritsånger kring jul och lucia. Vi vågar säga att den redan är en ny klassiker bland julmusiken. Skivan finns både i fysisk form och på Spotify. Lyssna här!

Internationella tävlingar

Ett av körens övergripande mål är att etablera sig på den internationella körscenen. Det har vi jobbat mot de senaste åren genom att medverka i tre internationella körtävlingar! År 2017 tävlade vi i Assisi i Italien, 2018 i Helsingborg och 2019 i Cork på Irland. Körens prestationer på dessa tävlingar har resulterat i en rakning på 22:e plats i Interkulturs världsrankning för damkör (mars 2020). Något vi är otroligt stolta över!

Om allt går enligt planen kommer vi också att tävla i World Choir Games i Flandern, Belgien i juli 2021!

Bli en av oss!

Är du sugen på att bli medlem i Bella Voce – Lunds Studentsångerskor? Att sjunga i kör är inte bara väldigt kul utan även en källa till gemenskap, endorfinrus och en stor mängd skratt! Varje termin söker vi nya sångerskor som vill sjunga med oss. Vi ser gärna att nya medlemmar har tidigare erfarenhet av att ha sjungit körsång a capella, har notvana och är ambitiös med sin körsång. Om du eller någon du känner passar in på den beskrivningen så tveka inte att fylla i en intresseanmälan på vår hemsida.

Vi ses!

Har du en fråga till oss? Läs mer på vår hemsida eller maila ordforande@bellavoce.eu. Vill du boka kören till din fest eller event? Kontakta pr@bellavoce.eu.